Ik vertrouw je, natuurlijk – echt waar

Ik vertrouw je….

Het kan lastig zijn om iemand te vertrouwen. Sommige mensen zeggen dat het lang duurt voordat een vertrouwensband is opgebouwd. Probeer het volgende maar eens op te lossen in verschillende situaties. Is vertrouwen geven een rationele of emotionele beslissing.

Mijn intuïtie vertelt me wat anders

Is ooit een werknemer naar je toegekomen met een briljant plan of idee? Alle cijfers telden perfect op, de business case zag er prima uit. En je hebt de middelen om het plan uit te voeren. Maar iets in je zegt nope, dit gaat niet werken. En je beslissing is helder: we gaan het niet doen.

Belangrijke beslissingen bla bla

Hoe koop je een auto? Hoe kies je een partner? Benader je dit alleen rationeel? Als je in de sales of marketing zit ben je waarschijnlijk al op een training geweest waar je al van alles hebt geleerd over menselijke emoties. Bij echt belangrijke beslissingen is er een hoofdrol weggelegd voor onze gevoelens/ emoties. Wanneer we weten wat we echt willen zoeken we naderhand voor argumenten om onze keuze aan anderen uit te leggen: ik heb het onderzocht en in de toekomst wordt voorspelt dat dit de juiste keuze is bla bla… Waarom zeggen we niet gewoon: het voelt goed en dit is wat we gaan doen.

Vertrouwen op basis van emotie

Het is een gevoel van veiligheid, geborgenheid, eerlijkheid over wat er gezegd is en de intentie van de boodschap is voelbaar door de woorden heen. Dit is werkelijk vertrouwen.  Gevoelens worden door ons mensen veel sneller beoordeelt en zijn veel krachtiger dan welke gedachte dan ook.  Het is niet hetzelfde als iets kunnen voorspellen, een wiskundige berekening gebaseerd op gebeurtenissen in het verleden. Vertrouwen wordt gevonden en verloren in het heden, niet in het verleden.

By |2016-11-12T08:57:28+00:00November 10th, 2016|NL blogs|0 Comments

Leave A Comment